Barion Pixel

Pázsitviola

650 Ft

Készleten

Kategória: Product ID: 7823

Leírás

A pázsitviola jellemzése, leírása

Jellemzően rövid élettartamú kétéves virág, amelynek lágy, zöld levelei vannak és sok apró, színes virága, amelyek fehér, kék és rózsaszín színekben jelenhetnek meg.

Kiváló dísznövény, mivel könnyen gondozható és színei jól illeszkednek a füves területekhez és az erdős területekhez. A növény könnyen elszaporodik, és többnyire tavasszal virágzik. Virágai és levelei a kerti dísznövények mellett számos kulturális jelentőséggel bírnak, például a szerelmi vallomásokban és a természeti jelképekben.

A pázsitviola nemcsak dísznövényként, hanem gyógynövényként is ismert. Kivonatai enyhíthetik a fejfájást, a fájdalmat és a gyulladást. Az ősi idők óta használják gyógyászati célokra, és számos népi gyógyászati rendszerben használják még ma is. A kivonatai alkalmazhatók teák, főzetek, kenőcsök és krémek formájában.

Összességében egy könnyen gondozható, ellenálló és színes szépség, amely sok kertész számára kedvelt. Emellett gyógynövényként is nagyon hasznos, és számos kulturális jelentőséggel bír. Ha valaki szeretné bevezetni a kertjébe vagy virágágyásába, a pázsitviola egy nagyszerű választás.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

MENÜ
KISFAI ÖKOKERT