Barion Pixel

Mézvirág

500 Ft

Készleten

Kategória: Product ID: 7738

Leírás

Ha egy olyan növényt szeretnénk a kertbe, ami rendkívül gyorsan fejlődik, csak minimális gondoskodást igényel, ugyanakkor rendkívül mutatós, akkor a mézvirág tökéletes választást jelent.

A fülesternye (Lobularia maritima), illetve illatos ternye néven is ismert mézvirág egynyári dísznövény, melyet ültethetünk talajtakaró növényként, díszíthetünk vele balkonládákat, feldobhatjuk vele a sziklakertet, a kőfal repedéseit és a virágágyások szegélyét is, azaz igazán változatosan felhasználhatjuk a kertben.

Alacsony termetű, párnát alkotó növény, kellemes méz illatot árasztó, gömbölyded virágai, fehér, lila vagy rózsaszín árnyalatban játszanak, és egész nyáron díszítenek. Visszafogott színű virágzata miatt, jól társíthatjuk, élénkebb színárnyalatú virágokkal is.

Gondozása:

A mézvirág rendkívül egyszerűen nevelhető növény, világos vagy egyenesen tűző napos helyre is bátran ültethetjük. Tolerálja a meszes talajokat is, a talajjal kapcsolatban egyedül arra kell figyelni, hogy mindenképp jó vízáteresztő képességű talajba kerüljön, túlságosan nyirkos talajban ugyanis gyökér- vagy szártőrothadás alakulhat ki.

Az előbbi betegséget az elsárgult, elhalt növényi részek jelzik, ilyenkor távolítsuk el a beteg növényeket, öntözzünk kevesebb vízzel, valamint lazítsuk a talajt, hogy jobban elvezesse a felesleges nedvességet.

A mézvirág bőségesen virágzik, ha az első virágai közül néhányat eltávolítunk, később még több virágot hoz. Ha az elvirágzást követően felére vágjuk vissza, szintén új virágok megjelenésére számíthatunk.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

MENÜ
KISFAI ÖKOKERT