Barion Pixel

Bársonyka

790 Ft

Készleten

Kategória: Product ID: 7740

Leírás

Bársonyvirág jellemzői

A büdöske, másik nevén bársonyvirág egész nyáron, az első éjszakai fagyokig virágzik. Nagyon ellenálló növény, ültethetjük edénybe vagy virágágyásba is, és még az enyhén szeles erkélyeken is jól érzi magát. Félárnyékos helyen is megél, de a kertbe napfényes helyre, általános, nem túl meszes kerti földbe ültetve fejlődik a legszebben.

Hazájában, Mexikóban vadon élő növény. Egynyári, tollszerűen osztott levelekkel büszkélkedhet. A számos narancssárga, sárga vagy vörösesbarna, fészkesvirágzat egyesével vagy kis csoportokban helyezkedik el a száron.

Büdöske gondozása, igényei

A büdöske magassága fajonként eltérő. A nagyobb fajok akár 75 cm magasra is megnőnek, az alacsonyabbak azonban csak 15 cm magasak lesznek. Mindegyik faja bokros növekedésű.

Májustól szeptemberig, illetve az első éjszakai fagyokig gyönyörűen virágzik. A virágok citrom-, narancssárgák vagy barnásak és többé-kevésbé teltek. A virágok illata erős, egyesek számára kellemetlen.

Fényigény és hőmérséklet

A napos, 15-30 °C-os hőmérsékletű helyeket kedveli. Meleg helyen fejlődik a legjobban.

Talaj, öntözés és tápanyag

A növény földjének nem szabad kiszáradnia. Kéthetente adjunk az öntözővízhez kerti növényeknek való tápoldatot is.

Az általános kerti talaj megfelelő számára, mert nem érzékeny növény. A palántákat közvetlenül a végleges helyükre is kiültethetjük.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

MENÜ
KISFAI ÖKOKERT