Barion Pixel
Tippek a palánta ültetéshez

Tippek a palánta ültetéshez

Tippek a palánta ültetéshez

1. Ne kapkodj!

Sokszor elkövetjük azt hibát, hogy elsietjük a dolgokat. A legtöbb zöldségpalánta érzékeny a talaj és a levegő hőmérsékletére, hiába van már április közepén, nappal 20°C fok feletti nyárias meleg, ha a hajnalok még akár fagyosak is lehetnek 

2. Eddzük a palántákat a kinti körülményekhez

Ideális esetben a palántákat fokozatosan szoktassuk a kinti körülményekhez. 

3. Tápdús talaj, megfelelő gyökérzet, több termés

A palánták kiültetése előtt az ültetőgödörbe adagoljunk TRIBÚ szarvasmarha trágyapelletet mely ideális a talaj humuszanyaggal történő gazdagításához. Alacsony nedvesség tartalmának köszönhetően (10%) lehetővé teszi a gyorsan bomló szerkezetet, így nedvesedés hatására a pellet könnyen, szinte azonnal felszívódik, a növények gyökerei számára azonnal hasznosíthatóvá válik.

Ne feledkezz meg a gyökerekről! 

QUIK-LINK gyökérnövekedést és a gyökérszövetek erősödését, megvastagodását serkenti.

Az egészséges, vastag és dús gyökereknek köszönhetően a növény jobban ellenáll a betegségeknek, jobb a tápanyag és vízellátása ezért több termést hoz.

4. Semmi zsúfoltság

Az egyes palánták úgy tudnak megfelelőn növekedni, ha megfelelő tenyészterületet biztosítunk a számukra, ráadásul növényvédelmi szempontból is kiemelkedően fontos a szellős növényállomány.

Paradicsom: 51-60 cm sortávolság és 35-40 cm tőtávolság

Paprika: 30-50 cm sortávolság – 15-30 cm tőtávolság

Uborka: 80-100 cm sortávolság, 15-30 cm tőtávolság

Padlizsán: 30-50 cm sor- és tőtávolság

5. Óvjuk széltől, víztől, szárazságtól

A kiültetett palántákat az első hetekben különösen nagy odafigyeléssel gondozzuk. Ne hagyjuk kiszáradni a földjüket, tartsuk gyommentesen a területet és erős szél esetén akár szélfogó hálóval, esetleg fátyolfóliával takarjuk le őket.

Paradicsom, uborka ültetésekor gondoskodjunk a később esetlegesen szükségesség váló karóról, támberendezésről is.

6. Ne feledkezzünk el a tápanyagról 

Mindenképp biogazdálkodásban használható lomtrágyához nyúljunk! 

A növény látványos és lendületes fejlődéséhez a legmegfelelőbb lombtrágya a TRAINER, szerves nitrogén és aminosav kombinációjának köszönhetően.

Az aminosav azonnal felszívódik a lombon keresztül, és a növényi szervekben néhány órán belül kifejti hatását. A szerves nitrogén és aminosav hatására a növény természetes ellenálló képessége jelentősen növekszik.

Ha stresszhelyzet áll fenn (alacsony és magas hőmérsékletek, jégverés, fagy stb.) TRAINER hatására a növény regenerálódása gyorsabb és eredményesebb.

Boldog palánta csomag tartalma:

5 kg TRIBÚ szarvasmarha tárgya 

2 dl gyökeresedést serkentő QUIK-LINK

2 dl TRAINER 

Nézz szét webshopunkban szerves trágyáink és biostimulátoraink terén:

MENÜ
KISFAI ÖKOKERT