Barion Pixel

Vízőr talajkondícionáló

462 Ft

BIOGAZDÁLKODÁSBAN ENGEDÉLYEZETT

viszonteladó vagyok
Cikkszám: vizor_23 Kategória: Címke: Product ID: 6843

Leírás

VÍZŐR TALAJKONDÍCIONÁLÓ

MIÉRT HASZNÁLJUK A VÍZŐRT?

  • Javítja a talaj vízháztartását
  • Akár 50 %-kal csökkentheti az öntözővíz felhasználást
  • Javítja növények aszálytűrő képességét
  • Az optimális talajnedvesség miatt a tápanyagok jobban hasznosulnak -> mikrobiológiai talajélet aktívabb

ADAGOLÁSI- ÉS ALKALMAZÁSI JAVASLAT
A VízŐr adagolása: 10 ml/1-1,5 liter vízben
10 ml VízŐr alkalmazása: A termék használat előtt felrázandó, 1-1,5 liter vízben oldjuk fel és
permetezzük-, vagy öntözzük ki a talajra. A VízŐr keverhető baktériumtartalmú ill. biológiai
készítményekkel. A vízben feloldott anyagot azonnal használjuk fel, nem szabad sokáig tárolni.

Házikerti felhasználás esetén a készítmény elegendő:

  • 6 m-es szőlő sor kétoldali, tőke melletti 40-40 cm beöntözésére
  • 5 m 2 frissen vetett/ palántázott zöldség, virág talajának kezelésére

HA LEVÉLRE KERÜLNE, AKKOR MOSSUK LE BŐ VÍZZEL.

Szántóföldi kultúrákban a legjobb a vetés utáni gyomirtással egy időben történő kezelés. Zöldségtermesztésben palántázás előtt vagy palántázás után is el lehet végezni a kezelést. Amennyiben palántázás után történik a kipermetezés, akkor kb. 2,5 mm esőztető öntözéssel le kell mosni a levelek felületéről.

Gyep esetén a kezelés dupla adaggal is elvégezhető. 2,5 mm esőztető öntözés vagy csapadék lemossa a levél felszínéről. A termék 3 hónap alatt lebomlik. Időarányosan adagolt fenntartó kezeléssel a hatás ideje megnövelhető. Rovar- és gombaölő szerekkel egymenetben kijuttatható. Előtte keverési próbát célszerű végezni!

Tehát a VízŐr háromféle módon segít:
1. Csökkenti a talaj kipárolgását
2. Segíti a gyökérzet minél jobb vízellátását
3. Elősegíti az egészséges talajélet kialakulását és fennmaradását azáltal, hogy biztosítja, hogy a talaj nedvességtartalma folyamatosan vagy hosszabb ideig kedvező legyen

A KÉSZÍTMÉNY GYAKORLATI ALKALMAZÁSA
A VízŐr egy magas fokú higroszkópos tulajdonsággal rendelkező termék, ami a környezete pára tartalmát cseppfolyós állapotban megköti. A megkötött víztartalom a növényzet számára felvehetővé válik. A VízŐr tökéletesen tapad a talajmorzsákhoz és a növényzet gyökeréhez is. A most jellemző éghajlati változások megnehezítik a gazdálkodást az egyre hektikusabbá váló csapadékeloszlás végett. A termesztett kultúra, a VízŐr alkalmazásával, az aszályos periódusokat sokkal könnyebben átvészeli, illetve a folyamatosan jelenlévő nedvesség miatt a tápanyag felvétel is folyamatossá válik a növények részére.
A mindig nedves talaj a mikrobiológiai életre is serkentőleg hat, ami a tápanyag felvételt folyamatosan lehetővé teszi. A VízŐr olyannyira hatékonyan működik, hogy alkalmazásával a marokkói fél-sivatagban bab, olajfa, mandarin, silókukorica esetében is sikerrel alkalmazzák!

Gyakorlatban a VízŐr következőképpen működik:

A talajfelszínre preemergens módon kijuttatott anyag a kapillárisokon távozó párát megköti és a levegő páratartalmát is hasznosítani tudja. Láthatóan kisebbek lesznek a talajon a repedések szárazság idején. Az öntözött kultúrákban akár 50% öntözővíz megtakarítás is elérhető, ami anyagi szempontból igen jelentős. A hobby felhasználok számára is előnyös, mert sokkal biztonságosabban termelhetnek.
Termesztő berendezésekben is hasznos, mert a csökkentett öntöző víz a kórokozók terjedésére is pozitív hatással van. A termék 3-4 hónapig fejti ki a vízmegkötő képességét. Szántóföldi növénytermesztésben az alkalmazandó dózis hektáronként 10 liter, amit 200-300 liter vízzel permetezünk ki a talajfelszínre vetés után, kelés előtt. Vigyázni kell, hogy a kultúrnövény levelére ne jusson, különben 2-3 mm öntözővízzel le kell mosni, mert a nedvességet elvonja a levélből. A termék a talaj 20-30 cm mélységéig érvényesül, de voltak mérések, ahol 1 méteres mélységben is a víztartalom növekedését mutatták ki a talajban, ezért a felhasználás után a forgatás kivételével minden talajmunkát elvégezhetünk.

Kevésbé kötött talajoknál repcetermesztésnél már a magágy előkészítése előtt kijuttatják a VízŐr -t, hogy a szárbontás és a beművelés megfelelő minőségben megtörténhessen. Azokban a gyümölcsösökben, ahol van öntözés kiépítve, ott 10-20 literes hektáronkénti mennyiségben kijuttatva, jelentősen lecsökkenti a víznormákat. Gyümölcsösökben jellemzően elég a lombkorona alatti terület és a csurgó öntözése (korona alatti terület + 40 cm.).
A gyökérképződésre is pozitív hatással van. Kiskerti felhasználók a gyökérzóna beöntözésével jelentősen csökkenthetik az aszálykárokat. Kiskerti, és termesztő közeges felhasználók 1 liter anyagot 20 liter vízben oldjanak fel és kb 1000 m2 területre permetezzék ki. Már meglévő kultúrákat, pl. gyepeket is be lehet permetezni, ilyenkor nagyon fontos a lemosó öntözés. Néhány milliméter öntözés elegendő.

További információk

Kiszerelés

10 ml, 50 ml

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

MENÜ
KISFAI ÖKOKERT