Barion Pixel

Scarybird-MEREVÍTŐRUDAK

4953 Ft

viszonteladó vagyok

kereszt- és hosszanti rudak a madárhoz, szárnyhoz nincs

Készleten

Cikkszám: scarybird_merevitorud_22 Kategória: Címke: Product ID: 2818

Leírás

A madarak jelentős mértékben csökkenthetik a haszonnövények termését és nagy kárt okozhatnak a mezőn, a gyümölcsösökben, a szőlőültetvényekben, a háztáji családi kertekben.

Amennyiben nem intézkedünk idejében a madarak képesek megsemmisíteni az egész termést így hatalmas kárt okozhatnak.

Számos kártevő madárfaj létezik (galambokseregélyekvarjakszarkák) a velük szembeni hagyományos védekezési módszerek nem járnak mindig eredménnyel, sőt károsíthatják a természetes környezetet is.

A madarak gyorsan alkalmazkodnak a nem mozgó madárijesztőkhöz, ezért azok csupán rövid ideig biztosítanak megoldást. Az erős hangeffektusok alkalmazása a lakosságot zavarja, vegyi védekezéssel pedig a természetes környezetet fertőzzük.

A kártevő madarak elleni védekezés többi ismert módszere, pl. az idomított héják, védőhálók, ultrahang, vagy a lézer alkalmazása rendkívül drága.

Viszont ismerjük az elvet, hogy a nagy ragadozó madarak jelenléte távol tartja a kis kártevőket. A SCARYBIRD, ez alapján működik!

 

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

A védelmi rendszer felszereléséhez – ami nem tart tovább 10 percnél – használati utasítás jár. A munkát négy lépésben kell elvégezni:

  • Az állvány hegyes végét –azon a helyen, melyet kijelöltek- dugják a földbe, ügyeljenek, hogy a felénél ne jusson mélyebbre.
  • Húzzák szét a teleszkópos rudat ameddig csak lehet.
  • A rudat helyezzék a fölbe dugott tartóba.
  • A csomagban levő kapcsokkal, a rúd tetején, erősítsék a helyére a madár bábut.
  • A riasztó a legkisebb légáramlatban is (2 km/h) működőképes. Ennek ellenére javasoljuk, hogy nyílt területen az épületektől minél távolabb üzemeltessék.
  • Amikor a szél gyorsaság meghaladja a 45 km/h, vagy vihar közeleg, a riasztót szereljék le.
  • A riasztót ott kell elhelyezni, ahol akadálytalanul lenghet rajta a bábu. Ahogy növekedik a szél ereje a tartórúd kilengése mind nagyobb lesz.
  • Általában erős szél esetén az akusztikus sugár növekszik a teleszkópos árboc hajlításával.
  • Ajánlatos a szerkezetet 5 – 7 nap elteltével legalább 3 – 4 méterre-távolabbra helyezni az eredeti ponttól, nehogy a madarak megszokják jelenlétét.
  • A termelési idény végén, illetve, amikor már nincs rá szükség, le kell szerelni.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…

MENÜ
KISFAI ÖKOKERT