Barion Pixel

Citromillatú muskátli

1390 Ft

Konténer: 2 liter

Készleten

Kategória: Product ID: 7742

Leírás

 

Ültetés módja:

  1. Földválasztás: A citromillatú muskátlit szereti a jó vízelvezetésű, laza talaj. Olyan földet válasszatok, amely jól engedi át a vizet, ugyanakkor nem áll meg benne. Kerti talajt vagy virágföldet keverjetek össze kis mennyiségű homokkal és komposzttal, hogy gazdag és tápanyagokban dús talajt hozzatok létre.
  2. Cserep vagy kertbe ültetés: Ha beltéri dísznövényként szeretnétek nevelni, válasszatok egy megfelelő méretű cserepet, amelynek aljára tegyetek egy kis réteg kavicsot a vízelvezetés elősegítése érdekében. Ha kerti környezetbe ültetitek, gondoskodjatok arról, hogy elegendő távolságot hagyjatok a növények között, hogy kibővülhessenek és megfelelően kifejlődhessenek.
  3. Ültetés módja: A muskátli átültethető magról vagy kész növényként is. Ügyeljetek rá, hogy az átültetett növényt alaposan megöntözzétek, hogy a gyökerei jól megtelepedjenek az új helyen.
  4. Fény és víz: A citromillatú muskátli szereti a napos vagy félárnyékos helyet, ahol elegendő napfény éri. Az öntözést az időjárásnak és a talaj nedvességének figyelembe vételével végezzétek. Ügyeljetek arra, hogy ne álljon túl sokáig vízben, mert a pangó víz károsíthatja a gyökereket.

Gondozás:

A citromillatú muskátli általában nem igényel túl sok gondozást. Időnként távolítsátok el a hervadt virágokat és szárakat, hogy segítsetek az új virágok kifejlődésében. Az öntözést és trágyázást igyekezzetek szabályozottan végezni, figyelembe véve a növény igényeit.

Reméljük, hogy ezek a tanácsok segítenek nektek a sikeres citromillatú muskátli ültetésében és nevelésében. Ne feledjétek, a kertészkedés és a növényekkel való törődés örömforrás és terápia is egyben. Élvezzétek minden pillanatát ennek a csodás növénynek, és engedjétek, hogy a citromillatú muskátli varázsa beborítsa otthonotokat vagy kerteteket!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

MENÜ
KISFAI ÖKOKERT