Barion Pixel
Ne érje meglepetés, nézze át kerti szerszámjait!

Ne érje meglepetés, nézze át kerti szerszámjait!

Ne érje meglepetés, nézze át kerti szerszámjait!

Ahogy beköszönt a február, és a tél véget ér, ideje áttekinteni kerti felszereléseinket, hogy jól felkészültek legyünk a tavaszi kertimunkára. A kerti szerszámok ápolása és rendszeres karbantartása elengedhetetlen ahhoz, hogy a kertészek hatékonyan és eredményesen dolgozhassanak. Néhány egyszerű lépés segítségével megelőzhetjük a kellemetlen meglepetéseket és biztosíthatjuk a kerti szezon zavartalan kezdetét.

Miért fontos a kerti szerszámok rendszeres ellenőrzése?

Növeljük a hatékonyságunkat: A jól karbantartott szerszámok hatékonyabb munkavégzést eredményeznek. Például egy éles kerti olló vagy kapa sokkal könnyebben használható, mint a kopott, rozsdás társa.

Hosszabbítsuk meg kertiszerszámjaink élettartamát: A megfelelő karbantartás segít abban, hogy szerszámaink hosszabb ideig kiszolgáljanak minket. Egy kis időt és energiát belefektetve megelőzhetjük a szükségtelen pótlásokat.

Ügyeljünk a biztonságra: A jó állapotú szerszámok csökkentik a sérülés kockázatát. A megfelelő karbantartás segít elkerülni a baleseteket és biztosítja a kertészek testi épségét.

Hogyan kezdjünk neki a kerti szerszámok átvizsgálásának?

Élesítés és tisztítás
Az éles kapa, metszőolló vagy egy erős gereblye sokkal hatékonyabban végzi a feladatát. Élesítsük meg az eszközöket, tisztítsuk meg a szerszámokat a földtől, rozsdától.

Ellenőrizzük a fa nyelű szerszámokat
Balesetek megelőzése érdekében vizsgáljuk át a fanyelű szerszámokat is. Keressük meg a repedéseket, töréseket vagy penészfoltokat. Ha bármilyen problémát észlelünk, cseréljük ki azokat.

Vegyük fel a harcot a rozsda ellen
A rozsda nem csak esztétikai problémát jelent, hanem rontja a szerszámok állapotát is. Használjunk rozsdamentesítő szert, és tisztítsuk meg a rozsdás területeket.

Megfelelő ápolás
Az összecsukható részeket, tengelyeket és egyéb mozgó alkatrészeket kenjünk be megfelelő kenőanyaggal. Ez segít megelőzni a kopást és a szorulást.

Elektromos szerszámok ellenőrzése
Ha elektromos szerszámokat is használunk, mindenképp ellenőrizzük a kábeleit, dugóit és kapcsolóit. Bizonyosodjunk meg arról, hogy minden biztonsági funkció megfelelően működik.

Mit tegyünk, ha a szerszámok már nem működnek megfelelően?

Ha a kerti szerszámaid már nem felelnek meg az elvárásoknak, ne habozz cserélni vagy amit lehet javítani. A helytelenül működő eszközök nemcsak a kertmunkát nehezíthetik meg, hanem növelhetik a balesetek kockázatát is.

Februárban van időnk elvégezni a szükséges beszerzéseket és javításokat, hogy a tavaszi kertimunka kezdetén minden a helyén legyen.

Nézz szét webshopunkban, új kertiszerszámok és alkatrészek terén.

MENÜ
KISFAI ÖKOKERT