Barion Pixel
Ha télen is virágzó kertet, erkélyt szeretne!

Ha télen is virágzó kertet, erkélyt szeretne!

Ha télen is virágzó kertet, erkélyt szeretne!

A Hunyor egy rendkívül vonzó és különleges növény, amelyet gyakran használnak az erkélyek és virágoskertek díszítésére. Nemcsak szépsége, hanem könnyű gondozhatósága és alkalmazkodóképessége is népszerűvé teszi a kertészek körében. De vajon miért szeretik ennyire a hobbikertészek?

A Hunyor évelő növény, ami a mérsékelt éghajlatokat részesíti előnyben, így nálunk is jól érzi magát. Szereti a napfényt, de inkább az árnyékos, félárnyékos helyeken teljesedik ki a növény. Meszes talajban érzi jól magát, ahol a havat áttörve januártól márciusig is virágozhat. A jó vízelvezetésű talaj segít elkerülni a gyökérrothadást, és a növény egészséges növekedését támogatja.

A Hunyor legtöbb fajtája jól ellenáll a hideg időjárási viszonyoknak. Nyugalmi időszaka nyáron van, mivel virágzása a tél beálltával indul be. Minden kertésznek ajánljuk, ha egyszerű, de mégis egy gyönyörű virágot szeretbe a kertjébe, erkélyébe, mivel a hideg évszakban sem kell aggódni érte.

Virágjai nagyok és teltek, amelyek különböző színekben pompáznak. A virágok mérete és szépsége miatt a Hunyor kiváló dísznövény a kertekben, különféle színkombinációkat alkotva, akár télen is ültethető. Viszont fokozottan ügyeljünk, mert a virág minden része mérgező, különösen a Fekete Hunyor esetében. Tőosztással vagy magról szaporítható.

Miért érdemes Hunyort ültetni?

  • Télen is ültethető a föld kiolvadása után.
  • Virágjaiban télen is gyönyörködhetünk.
  • Magyarországon szinte minden területen jól érzi magát.
  • Árnyékos helyen is virágzik.
  • Nem fagy el, ha jól érzi magát tovább szaporodik.
  • Egyszerűen gondozható.
  • Jól alkalmazkodik a környezetéhez.

Aki egy olyan növényt keres, amely szépsége mellett könnyen kezelhető is, annak érdemes fontolóra vennie a Hunyor kertjének részeként való elhelyezését.

A Kisfái Ökokert webshopjában több fajtát is megtalál, amit akár januárban is kiültethet kertjébe. 

MENÜ
KISFAI ÖKOKERT